Tavaszi kirándulás Makarskában

Tavaszi kirándulás Makarskában
0 178

Makarska tökéletes úticél tavasszal. Ha szeretnéd kiélvezni a dalmát természet kincseit, miközben egy kicsit kiszakadsz a hétköznapokból is, akkor ide érdemes idén tavasszal ellátogatnod.

Nézd meg, miért érdemes Makarskába szervezni a családi kiruccanást idén tavasszal!

 

Van, hogy az ember többre vágyik, mint egy jó séta a helyi parkban. Ilyenkor szuper ötlet elutazni egy külföldi országba, azonban erről sokszor az juthat eszünkbe, hogy az rengeteg pénzbe kerül, amire most nem szívesen költünk. Szerencsére Horvátországot egész évben érdemes látogatni, tavasszal pedig különösképp! Makarska tökéletes úticél a tavaszi szünetre, ha nem szeretnéd kiüríteni a malacperselyt, de mégis kiszakadnál a mindennapok mókuskerekéből. Most megmutatjuk, miérd érdemes Makarskába utazni tavasszal. Nézzük is!

Tavaszi időjárás Makarskában

Tavasszal az időjárás 10 és 25 °C között mozog Makarskában. Ha márciusban látogatunk el ide, akkor természetesen hűvösebb lesz az időjárás, mint a késő májusi időszakban. A jó hír az, hogy egy vékony kabáttal megússzuk az utazást, így nem kell téli dzsekit csomagolnunk. Tökéletes az időjárás egy jó túrázáshoz, egy alapos városnézéshez vagy egy meghitt kávézáshoz egy szép délutánon.

 

Turisták tavasszal

Egy tavaszi vakáció tökéletes azok számára, akik nem szeretik a város zaját, a folyamatos nyüzsgést és a tömött utcákat. Az átmeneti szezon során nincsenek nagy tömegek, hiszen még nem indult be a nyári pörgés, de már ébredezik a természet és Makarska lakói is. Ilyenkor érdemes ide látogatni, ha békében szeretnénk kiélvezni a helyi látványosságokat, vagy ki szeretnénk élvezni a természetet csöndben és nyugodt körülmények között.

 

Árak Makarskában tavasszal

A horvát riviéra egy népszerű úticél, ahol a turisták felpumpálhatják az árakat - azonban nagy mázlink lehet, ha tavasszal látogatunk el ide. Ugyanis ilyenkor a főszezon áraihoz képest akár 50%-ot is megspórolhatunk a szálláshelyeken. Sőt, a főszezonban megszokott kötelező minimum éjjelek számát is megszüntetik, amit a helyi apartmanokban vagy hotelekben le kell foglalnunk. Tavasszal szerencsére akár egy-egy éjszakára is megszállhatunk anélkül, hogy ránk kényszerítenének még pár napot. Emellett az autóbérlés és a belépőjegyek is olcsóbbak a főszezonon kívül. Tehát ha másért nem is, de az alacsony árakért mindenképp érdemes ellátogatnunk Makarskába tavasszal! (Nyugalom, csak viccelünk.)

 

Tavaszi városnézés

Nincs is jobb időszak egy izgalmas városnézéshez, mint a tavasz. Ilyenkor nem kell elmenekülnünk a nyári hőség elől, és a látványosságokat is nyugodtan kiélvezhetjük a nagy turistatömegek nélkül.

Csak úgy, mint a legtöbb dalmát városban, Makarskában is találunk egy gyönyörű óvárost. Sajnos az itteni történelmi emlékművek elpusztultak a velencei-török háborúban, így a legkorábbi építmények a XVII. században épültek. Nézzük meg a helyi legszebb nevezetességet, a Szent Márk székesegyházat a Kačić téren. Látogassunk el a helyi Ferences kolostorba, csodáljuk meg az alagsorában található Kagylómúzeumot, vagy vizsgáljuk meg a csodás éjszakai égboltot a belvárosi Csillagvizsgálóban.

Makarskában a prímet a kilátás viszi. Sétáljunk ki a Szent Péter félszigetre, ahonnan a város és a Biokovo-hegység csodálatos látványa tárul elénk. Felfedehhetjük itt a Szent Péter templomot és Szent Péter szobrát is, aki a mennyország kulcsát tartja kezében. Ha pedig Horvátország egyik legjelentősebb zarándokhelyét fedeznénk fel, akkor irány a Vepric, mely egy szép Mária zarándokhely.

 

Tavaszi kirándulások

Makarska azon kívül, hogy álomszép partszakaszokkal rendelkezik, a túrázók paradicsoma is egyben – ezt a Biokovo-hegységhez való közelségének köszönheti. Könnyű és nehéz túraútvonalak is indulnak a hegyekbe, így a kezdő és a már gyakorlott kirándulók is megtalálhatják kedvenc ösvényüket. A legszebb kilátás egyértelműen a Biokovo Skywalk-ból nyílik, ahol egy üvegteraszról csodálhatjuk meg a lenyűgöző panorámát.

Kirándulj el az iránymakarska.hu csapatával erre a képeslapra illő helyre:

https://iranymakarska.hu/kirandulas/biokovo-skywalk---uvegalju-kilato/6/

Ha családdal szeretnénk felfedezni a környező természetet, vagy szimplán csak egy kényelmes gyaloglásra vágyunk, akkor látogassunk el az Osejeva Erdő Parkba, melynek ösvénye az Osejeva-félszigeten halad végig. Ez a legnagyobb városi park Dalmáciában: gyönyörű útvonalak, különleges állat- és növényfajok, lombos fenyőerdő és meghitt, rendezett környezet kíséri utunkat. Ha pedig gyakorlott túrázók vagyunk, és a legizgalmasabb helyeket szeretnénk felfedezni, akkor nem szabad kihagynunk a Vošac-hoz vezető ösvényt. Ez az egyik legrégebbi, legszebb túraútvonal a Biokovo-hegységben, végén pedig a Toni Roso hegyi kunyhó található, ahonnan csodálatos kilátás nyílik minden irányba.

Ha pedig a természet egyik legcsodásabb képződményét szeretnéd felfedezni, akkor látogass el a Krka Nemzeti Park vízeséseihez. A Nemzeti Parkban egy hatalmas tó- és vízesésrendszer található, rengeteg érdekes növénnyel és állatfajjal. Festői szépségű kis falvak és vízimalmok veszik körbe. A park legnagyobb vízesése, a Skradini vízesés Horvátország egyik legismertebb és legszebb természeti csodája.

Ha szeretnél egy szervezett kirándulás keretein belül ellátogatni a Krka Nemzeti Parkba, akkor kirándulj az iránymakarska.hu-val:

https://iranymakarska.hu/kirandulas/krka-vizesesek-kirandulas-makarskabol/2/

 

 

 

 

Hasonló cikkek
A legjobb túraútvonalak Makarska környékén A legjobb túraútvonalak Makarska környékén

Kíváncsi vagy, hogy mi mindent lehet felfedezni Makarska környékén egész évben? Húzd fel a túrabakancsot és vágj bele egy különleges utazásba Makarska gyönyörű túraútvonalain.

Tarts velünk és olvasd el cikkünket!

Bővebben
261
Éjszakai élet Makarskában Éjszakai élet Makarskában

Makarska Horvátország egyik legnépszerűbb üdülővárosa. Gyönyörű strandok, képeslapra illő tengerparti sétálóterület és nyüzsgő éjszakai élet jellemzi. Aki ide érkezik, annak garantált lesz a kikapcsolódás és a feltöltődés.

Most bemutatjuk Makarska éjszakai életét, és hogy hol érdemes egy jót szórakozni. Tarts velünk Te is!

Bővebben
504
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Hasznos információk a makarskai nyaraláshoz
Hasznos információk a makarskai nyaraláshoz

Amennyiben Makarska az idei úticél idén nyáron, és most járunk itt életünkben először, akkor érdemes felkészülni pár hasznos információval, mielőtt belevágnánk a nyaralásba. Szerencsére az iránymakarska.hu oldala helyetted is felkészült, így nincs más dolgod, mint elolvasni cikkünket.

Tudj meg minden fontos dolgot Makarskáról és élvezd a gondtalan horvátországi nyaralásodat idén!

2023.08.23.
9 kihagyhatatlan strand Makarska környékén 2023-ban
9 kihagyhatatlan strand Makarska környékén 2023-ban

Makarska Horvátország egyik legszebb úticélja, ahol gyönyörű strandokat fedezhetünk fel. Ez a rejtett kincsesláda a Biokovo hegység lábánál helyezkedik el, így a hegyek, a kristálytiszta Adria és a mesés tengerparti fürdőzőhelyek tökéletes környezetet nyújtanak egy felejthetetlen nyaraláshoz.

Nézzük, milyen strandokat érdemes meglátogatnunk Makarskában 2023-ban!

2023.08.23.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.