Ősz Makarskában – aktív kikapcsolódás Horvátországban

Ősz Makarskában – aktív kikapcsolódás Horvátországban
0 261

Ha szeretnéd az őszi szünetet aktív pihenéssel eltölteni, és szívesen elszöknél a mindennapok gondjai elől, akkor Makarskában a helyed. Ez az üdülőváros nem csak nyáron csodálatos, de ősszel is rengeteg aktív pihenési lehetőséget kínál.

Olvasd el cikkünket és ismerd meg Makarskát őszi fényében!

 

 

Miközben a nap sugarai egyre halványulnak, a Horvátországban található Makarskában egy csodálatos őszi időszak veszi kezdetét. Ez a festői szépségű tengerparti város a türkizkék Adriai-tenger és a fenséges Biokovo-hegység között fekszik, így természeti látványosságokból egyáltalán nem akad hiány. Bár Makarska rendkívül népszerű úticél a nyári időszakban, akkor sem szabad megfeledkeznünk róla, amikor kezdetét veszi a kirándulós, városnézős, túrázós időjárás. Számos aktív pihenési lehetőséget fedezhetünk itt fel, így érdemes az őszi kiruccanást Makarskába tervezni. Ebben a cikkben megmutatjuk, miért érdemes az ősszel Makarskában kalandozni!

Enyhébb időjárás, kevesebb tömeg

A tengerparti fürdőzés a nyár egyik legjobb része, így nem véletlen, hogy a főszezonban rengetegen látogatnak el Makarska gyönyörű strandjaira. Ilyenkor nyüzsögnek a partok, tele van a város és a környék minden pontja megtelik élettel. Azonban az utószezonban már kevesebben látogatnak el a mediterrán üdülőhelyekre, így ebben az időszakban nem kell tartanunk az elviselhetetlen tömegektől. Az ősz tökéletes időszak arra, hogy saját tempónkban végig tudjuk nézni a látványosságokat, bejárjuk a helyi nevezetességeket és szuper kirándulásokon vegyünk részt a háborítatlan békével körülvéve.

Túrázás a Biokovo-hegységben

A Makarska mögött fenségesen magasodó Biokovo-hegység lenyűgöző ösvényeivel és lélegzetelállító kilátásával csábítja a túrázókat. Az ősz a tökéletes alkalom ennek a természeti csodának a felfedezésére. Vöröses színekben pompázó fák, friss levegő, gyönyörű kilátás és megannyi élmény várja itt a túrázás szerelmeseit. Szerencsére a kezdők és a haladók is megtalálhatják a számukra ideális útvonalat, hiszen különböző edzettségi szinteknek és preferenciáknak megfelelő pályák közül válogathatunk. A kezdő túrázók elindulhatnak a Biokovo Botanikus Kerthez vezető könnyű ösvényen, míg a tapasztalt kalandozók nagyobb kihívást jelentő útvonalakkal is megküzdhetnek, amelyek a hegy csúcsára vezetnek.

A biokovói túrázás egyik jutalma a panoráma. A sűrű erdőkön és a sziklás terepen haladva lélegzetelállító kilátás nyílik az Adriai-tengerre, a közeli szigetekre és a makarskai riviérára.

Ha pedig a Biokovo egyik legszebb pontját szeretnénk felfedezni, akkor irány a Biokovo Skywalk! A Biokovo Skywalk egy csodálatos építmény, amely a legszebb panorámát kínálja a hegyekben. Ez az impozáns üvegterasz egyedülálló kilátást nyújt az alatta elterülő varázslatos tájra és a Biokovo Természetvédelmi Parkra.

Ha szeretnél kényelmesen eljutni Horvátország egyik legszebb kilátójába, akkor kirándulj az iránymakarska.hu csapatával. Nézd meg itt kalandtúránkat:

https://iranymakarska.hu/kirandulas/biokovo-skywalk---uvegalju-kilato/6/

Aktív kikapcsolódás ősszel is

Makarska ősszel számos szabadtéri aktív tevékenységet kínál. A túrázáson kívül rengeteg különféle módon felfedezhetjük a régiót – ilyen például a hegyi kerékpározás is. A hegyi kerékpáros utak a kellemes gurulásnak és a komoly downhill biciklizésnek is terepet biztosítanak, így bátran nyeregre pattanhatnak a kevésbé tapasztalt bringások is.

Ha pedig egy igazán adrenalindús kalandot keresünk, akkor akár letesztelhetjük sziklamászói képességeinket is a Biokovo meredek szikláin. A hegy kihívásokkal teli utakat kínál az adrenalinlöketet kereső hegymászók számára.

Azoknak sem kell elkeseredniük, akik ősszel sem tudnak lemondani egy jó kis csobbanásról. A Cetina folyón ugyanis egy szuper raftingtúrára is felkerekedhetünk, ahol csodás természeti látványosságok, rengeteg kaland és izgalom vár ránk. A raftingot akár gyerekekkel is kipróbálhatjuk, hiszen egy középgyorsaságú szakaszon, teljesen biztonságosan zajlik a kirándulás. Foglald le a családi rafting kirándulást és próbáljátok ki magatokat ti is:

https://iranymakarska.hu/kirandulas/csaladi-rafting-a-cetina-folyon-utazas-sajat-autoval/1/

Őszi kulináris élmények

Azoknak sem kell megijedni, akik nem szeretnének túrabakancsot húzni. Makarskában az ősz a pihenést, a lelassulást és a relaxációt is jelenti -  azaz nyugodtan elkényeztethetjük magunkat a dalmát konyha kiadós fogásaival. A helyi éttermek szezonális ételeket szolgálnak fel friss alapanyagokból, például gesztenyéből, erdei gombából és olajbogyóból. Válasszunk ételeinkhez egy pohár helyi bort, és kóstoljuk meg a dalmát régió ízeit.

Kulturális elmélyülés

Makarska kulturális élete ősszel is élénk marad. Vegyünk részt helyi fesztiválokon, művészeti kiállításokon és koncerteken, és merüljünk el a város művészi szellemében. Ilyenkor érdemes a város látványosságait is körbejárni. Tekintsük meg az óvárost, korzózzunk a tengerparti sétányon, vásároljunk be a piacon vagy relaxáljunk a festői tengerparton.

Hasonló cikkek
Tavaszi kirándulás Makarskában Tavaszi kirándulás Makarskában

Makarska tökéletes úticél tavasszal. Ha szeretnéd kiélvezni a dalmát természet kincseit, miközben egy kicsit kiszakadsz a hétköznapokból is, akkor ide érdemes idén tavasszal ellátogatnod.

Nézd meg, miért érdemes Makarskába szervezni a családi kiruccanást idén tavasszal!

Bővebben
179
Látványosságok Makarska városában és környékén Látványosságok Makarska városában és környékén

Makarska Horvátország egyik legnépszerűbb úticélja. Történelmi látványosságai, csodás strandjai és pezsgő, mediterrán hangulata garantálja a felhőtlen nyaralást az ide érkezőknek. Makarskában egy pillanatunk sem fog unatkozással eltelni.

Nézzük, hogy milyen látványosságokat fedezhetük fel Makarska városában és környékén!

 

Bővebben
1599
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Az első hajókirándulás Makarskában – így érdemes felkészülni
Az első hajókirándulás Makarskában – így érdemes felkészülni

A hajós kirándulás az egyik legemlékezetesebb és legszebb módja annak, hogy kiélvezzük a friss levegőt és a tenger által nyújtott kalandokat makarskai nyaralásunk során. Nem csak gyönyörű helyeket fedezhetünk fel, de egy napos hajós utazás alatt rengeteg szigetet és természeti látványosságot is megcsodálhatunk.

Készülj fel első hajós kirándulásodra az iránymakarska.hu tippjeivel!

2023.05.05.
Ősz Makarskában – aktív kikapcsolódás Horvátországban
Ősz Makarskában – aktív kikapcsolódás Horvátországban

Ha szeretnéd az őszi szünetet aktív pihenéssel eltölteni, és szívesen elszöknél a mindennapok gondjai elől, akkor Makarskában a helyed. Ez az üdülőváros nem csak nyáron csodálatos, de ősszel is rengeteg aktív pihenési lehetőséget kínál.

Olvasd el cikkünket és ismerd meg Makarskát őszi fényében!

2023.09.26.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.