Nyaralj Makarska városában - A legjobb kirándulások 2024-ben

Nyaralj Makarska városában - A legjobb kirándulások 2024-ben
0 122

Ha Horvátországban szeretnél nyaralni idén nyáron, célozd meg Makarskát, ahol szuper kirándulások várnak. Most összeszedtük, milyen szervezett kiruccanásokra érdemes benevezni, amelyek ár-érték arányban is kíválóak.

Olvasd el cikkünket és válaszd ki az év legszuperebb kirándulását velünk!

Makarska népszerű úticél a nyaralók körében, ha horvátországi vakációról van szó. Gyönyörű elhelyezkedésének köszönhetően állandóan lenyűgöző látványban lehet részünk, ha itt nyaralunk, hiszen egyszerre csodálhatjuk meg a város mögött tornyosodó Biokovo-hegységet és a kristálytisztán csillogó Adriát is. Emellett Makarska óvárosa számos látnivalót kínál, és a helyi éttermek, bárok, valamint a csodás tengerpartok és színes éjszakai élet szintén csábítóak lehetnek.

Ha az idei nyaralást a tengerparton való sütkérezés mellett eseménydússá is szeretnéd varázsolni, akkor sincs miért aggódnod. Akár egy adrenalindús kalandot keresel, akár megtekintenéd a környék legszebb, legkülönlegesebb látnivalóit, szerencsére bőven akadnak szuper szervezett kirándulások.

Szedd össze a családot, a barátokat vagy az ismerősöket, és nézzétek meg a legjobb helyeket Makarska környékén a lehető legjobb ár-érték arányban. Mutatjuk is, hogy hová érdemes ellátogatni!

 

Hajós kirándulás

Ha egy dolgot imádni lehet Horvátországban, akkor az a tenger. Mi is lehetne jobb módja annak, hogy egy nem mindennapi kalandban legyen részünk, mint egy tengeri hajós utazásra felkerekedni. Makarskából is indul hajós kirándulás, ami során megtekintheted a környék legszebb szigeteit, és még egész napos ellátást is kapsz!

 

Két szigetes hajós kirándulás Hvar és Brac szigetére Makarskából

Közép-Dalmácia legszebb szigetei Hvar és Brac. Ezen a hajós kiránduláson felfedezheted a szigetek gyönyörű látványosságait, miközben egy egész napot tölthetsz el a nyílt vízen.

A hajó 8:45-kor indul Makarska kikötőjéből. Az első állomás Hvar, az Adria legszebb szigete, ahol macskaköves utcák, csodálatos történelmi emlékművek és igazi mediterrán életérzés vár. Lehetőséged lesz megtekinteni Mária mennybemenetele templomot amely a XIV. század közepén épült, a helyi Parkot ahol számos mediterrán és trópusi növény található, és a Tor őrtoronyt is.

Hvarból Brac felé veszi a hajó az irányt, amely Dalmácia legnagyobb szigete. Itt található a méltán híres Bol városa, mely különleges Aranyszarv, vagy horvátul Zlatni Rat partjáról ismert. Maga a strand elsősorban annak köszönheti népszerűségét, hogy páratlan látvány fogad minket más horvát tengerpartokhoz képest: szép, sárga, apró kavicsos plázs jellemzi, a tengervíz pedig csodaszép türkiz színekben pompázik. Érdekessége, hogy a szarv alakú part formája az elemeknek köszönhetően akár óránként is változik. Itt közel 3 óra szabadidőd lesz úszni és napozni.

Foglald le ITT a kirándulást

https://iranymakarska.hu/kirandulas/ket-szigetes-hajoskirandulas-hvar-es-brac-szigetere-makarskabol/3/

 

Nemzeti Parkok

Horvátország és Dalmácia a gyönyörű természeti látványosságokban sem szűkölködik. Rengeteg nemzeti park található itt, ahol vízesések, jellegzetes állatfajok, lenyűgöző növényzet és lélegzetelállító kilátás várja a látogatókat. Nézzük, hová érdemes elkirándulni, ha a természetben kalandoznánk egy napot.

 

Biokovo Skywalk – Üvegaljú kilátó

Makarska a Biokovo-hegység lábánál fekszik, így számos túraútvonalat kipróbálhatunk, ha ehhez lenne kedvünk. Ha azonban kihagynánk a több órahosszás gyaloglást, és egyből a lényegre térnénk, akkor mindenképp érdemes ellátogatnunk a Biokovo Skywalk üvegaljú kilátóhoz. 11 méterre lóg ki a Biokovo-hegység sziklái közül és 1228 méteres tengerszint feletti magasságban található. Horvátországban az első és egyetlen ilyen létesítmény, ahonnan meseszerű táj tárul elénk.

Az út magában foglalja a kilátó meglátogatását, egy sétát a Nemzeti Parkban és egy finom pikniket teával és süteményekkel, miközben egy idegenvezető vezeti be a látogatókat a hegység rejtelmeibe.

Foglald le ITT a kirándulást

https://iranymakarska.hu/kirandulas/biokovo-skywalk---uvegalju-kilato/6/

 

Krka Nemzeti Park

A Krka Nemzeti Park az egyik legszebb pontja Horvátországnak, és szerencsére Makarskából is ellátogathatunk ide. Festői szépségű vízesésrendszert tekinthetsz meg itt, melyet falvak és egy vízimalom övez, alatta a Krka és a Cikola folyó legszebb szakaszaival. A park legnagyobb vízesése, a Skradini vízesés Horvátország egyik legismertebb és legszebb természeti csodája.

Az út magába foglalja a park meglátogatását és még egy kiadós városnézést is megejthetsz Trogirban. Trogir az egyik legszebb történelmi város Dalmáciában, ahol rengeteg emlékmű fentmaradt a régi korokból – nem véletlen áll az UNESCO védelme alatt. A legfontosabb látnivalók közé tartozik a festői kikötő, az álmodozó óváros és természetesen a híres katedrális.

Foglald le ITT a kirándulást

https://iranymakarska.hu/kirandulas/krka-vizesesek-kirandulas-makarskabol/2/

 

Kalandtúra

Ha egy megismételhetetlen, feledhetetlen, igazán adrenalindús élményre vágysz, akkor is Makarskában a helyed. Számos izgalmas kirándulás vár, ahol egy igazi kihívást kell teljesítened a víz alatt, a víz felett vagy az égben.

 

Családi rafting a Cetina folyón

Ha mindig is ki akartad próbálni a raftingot, de nem mered bevállalni a rázós utakat, akkor ez a családi rafting pont neked való. Kerekedj fel egy négy órás csónakázásra a Cetina folyón, egészen Omis városáig. Meseszép vízesések, érintetlen természet és kristálytiszta víz vár.

Minden túrát vezető kíséri, így mindig lesz valaki, a felügyeli a csapatot, segít a szabályok megismerésében és betartásában, ezzel pedig teljes biztonságban lehettek. Nincs más dolgotok, mint élvezni a tájat, evezni, és befogadni a raftingolás izgalmas élményét!

Foglald le ITT a kirándulást

https://iranymakarska.hu/kirandulas/csaladi-rafting-a-cetina-folyon-utazas-sajat-autoval/1/

 

Búvárkodás Tucepiben

Megcsodálnád a tenger alatti élővilágot testközelből? Nincs is jobb helyszín a búvárkodás kipróbálásához, mint Horvátország, hiszen a kavicsos, köves és sziklás partok valamint a csodálatosan tiszta víz remek látási viszonyokat eredményeznek.

Foglald le ITT a kirándulást

https://iranymakarska.hu/kirandulas/buvarkodas-tucepiben/5/

 

Zip Line Tucepiben

Ha mindig is kipróbáltad volna, hogy milyen érzés repülni, akkor itt a remek lehetőség. A Zip line egy újfajta szórakozás, amelyet a természet és a kaland szerelmesei számára terveztek.  A résztvevők a kábelek mentén siklanak le, professzionális túravezetők kíséretében egy gyönyörű szurdok mentén. A több, mint 1000 méter hosszú acélkábelnek köszönhetően felejthetetlen látványban gyönyörködhetsz az út során. Minden felszerelés professzionális, és hitelesített a hatóságok által!

Foglald le ITT a kirándulást

https://iranymakarska.hu/kirandulas/zip-line-tucepiben/4/

 

 

 

Hasonló cikkek
Elindult az iránymakarska.hu oldala! Elindult az iránymakarska.hu oldala!

Hatalmas örömmel jelentjük be, hogy elindult az iránymakarska.hu oldala, ahol a legszebb és legemlékezetesebb kirándulásokat tudod lefoglalni Makarskai nyaralásodra. Azonban ennél sokkal többet tartogat oldalunk, és most szeretnénk bemutatkozni.

Ismerkedj meg az iránymakarska.hu csapatával és vesd bele magad a nyári kalandokba Makarskán!

Bővebben
294
A legjobb túraútvonalak Makarska környékén A legjobb túraútvonalak Makarska környékén

Kíváncsi vagy, hogy mi mindent lehet felfedezni Makarska környékén egész évben? Húzd fel a túrabakancsot és vágj bele egy különleges utazásba Makarska gyönyörű túraútvonalain.

Tarts velünk és olvasd el cikkünket!

Bővebben
262
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
A legjobb kávézók és bárok Makarskában
A legjobb kávézók és bárok Makarskában

Makarskában nyaralsz idén nyáron, és a legjobb helyeket keresed? Most összeszedtük a kedvenc kávézóink és bárjaink listáját, ahol garantáltan szuper italokat fogyaszthatsz gyönyörű helyeken.

Olvasd el te is az iránymakarska.hu útmutatóját a makarskai nyaralásod előtt és tervezz velünk!

2024.05.13.
A legszebb szigetek Makarska környékén
A legszebb szigetek Makarska környékén

Makarska Közép-Dalmácia egyik legkedveltebb üdülővárosa. A csodás strandok, az életteli mediterrán hangulat és a nyüzsgő éjszakai élet mellett a környező szigeteket is érdemes megtekinteni.

Most megmutatjuk a legszebb szigeteket Makarska környékén!

2023.09.21.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.