Makarska legjobb strandjai családok számára

Makarska legjobb strandjai családok számára
0 216

Makarska Dalmácia egyik legszebb tengerparti városa, mely gyönyörű strandjairól, parti sétányairól és az éjszakai életről ismert. A nyüzsgő városkában számos tengerpart közül válogathatunk, ahol az élettel teli, bulis hangulattól a nyugodt mediterrán környezetig mindent megtalálunk.

Ismerd meg te is Makarska legjobb strandjait, ahol garantált a kikapcsolódás az egész család számára. Kattints és csekkold le listánkat!

Kristálytiszta tengervíz, tiszta és rendezett partszakaszok, rengeteg kikapcsolódási lehetőség és izgalmas vízi sportok várnak ránk, ha Makarskában nyaralunk. Amennyiben a nyári vakációt a tengerparton szeretnénk tölteni, és már alig várjuk, hogy reggeltől estig az Adria habjaiban fürdőzzünk, akkor garantáltan Makarskában a helyünk. Összeszedtük a legjobb strandokat, amelyek kisgyermekes családok számára is tökéletesek.
Nézzük meg, melyek a felfedezni való tengerpartok Makarska környékén!

Makarskai városi strand

A makarskai nyaralás egyik legjobb része, hogy nem kell messzire mennünk, ha szuper strandot keresnénk egy egész hetes pancsoláshoz. A makarskai városi strand a Szent Péter félszigetnél található, két kilométeres hosszúságával pedig rengeteg pihenő helyet nyújt az ide érkezőknek. A stranddal párhuzamosan egy tengerparti sétány húzódik, melynek túloldalán éttermeket, kávézókat és boltokat találunk. A strand finom kavicsos, így nem kell aggódnunk az éles kövek miatt, a víz pedig lassan mélyül, így kicsi gyermekekkel is nyugodtan megmártózhatunk a vízben. Rengeteg vízi sportolásra is lehetőségünk akad – ilyenek a vízibicikli, a SUP vagy a sznorkelezés. Érdemes korán kiérni a strandra, mert hamar megtelhet a népszerűsége miatt.

Tucepi strand

Makarskától mindössze 5 kilométerre található meg a Tucepi strand, mely fehér kavicsos partjával és tiszta, türkizkék vizével gyönyörű mediterrán kilátást biztosít egy kellemes nyári fürdőzéshez. A part mentén húzódó fenyőfák hűvös árnyékot nyújtanak a nap sugarai elől, így nem kell aggódnunk a délutáni szundi vagy a két pancsolás közti pihenő alatt. Az aktív pihenés szerelmesei is megtalálhatják a számukra tetsző kikapcsolódást: jet ski, vízisí, és wakeboard is rendelkezésre áll, ha egy kis adrenalinra vágyunk. Az igazán bátrak a parasailinget is kipróbálhatják a parton, ami garantáltan emlékezetes pillanatokat fog biztosítani az egész család számára. A tengerparti sétányon számos boltocska, étterem és bár is megtalálható, így minden adott egy kiadós tengerparti ebédhez. A Tucepi strand a főszezonban eléggé felkapott, így érdemes időben kiérkeznünk.

Baska Voda strand

Baska Voda egy dalmát település, amely 10 kilométerre helyezkedik el Makarska városától. A Baska Voda strand álomszép helyszínt biztosít egy egész napos családi kikapcsolódáshoz, hiszen a Biokovo-hegység lábánál helyezkedik el, így az erdős, hegyes kilátást is élvezhetjük, miközben a kristálytiszta vízben fürdőzünk. Számos bérelhető napágy és napernyő áll rendelkezésre, ennek köszönhetően pedig kényelmesen kiélvezhetjük a tengerparti kalandokat. A rendezett és szépen karban tartott strandon mosdó, tusoló, öltöző és kávézó is található, emellett pedig parkolási lehetőség is rendelkezésre áll. Unatkozni egy percig sem fogunk, hiszen a gyerekek számára még egy játszótet is kialakítottak.

Nugal strand

Ha egy rejtett természeti kincset szeretnénk felfedezni, irány a Nugal strand. Makarska központjától csupán 2 kilométerre helyezkedik el ez a rejtett paradicsom, amely egy elszigetelt szeglete a tengerpartnak. A strand egy meredek szikla mögött rejtőzik, így csak gyalogosan vagy hajóval lehet megközelíteni. A kristálytiszta, türkiz tenger, a fehér kavicsos part és a lélegzetelállító kilátás azonban megéri az ideutat. A strand teljesen érintetlen, így egyáltalán nincs felszerelve – ennek fényében érdemes ételt és italt hozni magunkkal, ha ide látogatunk. 

Ramova strand

A Ramova strand Makarska egyik népszerű tengerparti strandja, amely a város északi részén található meg. Finom kavicsos, lassan mélyülő partjának köszönhetően gyermekekkel is könnyedén fürdőzhetünk itt. Ha egy kis felfrissülésre vágynánk, közvetlen a parton találjuk meg a bárokat, ahol hideg italokat és finom ételeket szolgálnak fel a nap minden szakaszában. Bérelhető napágyak állnak rendelkezésre, emellett különböző vízi sportokat is kipróbálhatunk. A Ramova strand nem vonz akkora tömegeket, így ha nyugalomra vágyunk, érdemes kipróbálnunk.

Két strandolós nap között kerekedjetek fel egy szuper hajós útra, kalandtúrára vagy egy csodás kirándulásra a természetben az iránymakarska.hu kirándulásaival! 

Hasonló cikkek
Elindult az iránymakarska.hu oldala! Elindult az iránymakarska.hu oldala!

Hatalmas örömmel jelentjük be, hogy elindult az iránymakarska.hu oldala, ahol a legszebb és legemlékezetesebb kirándulásokat tudod lefoglalni Makarskai nyaralásodra. Azonban ennél sokkal többet tartogat oldalunk, és most szeretnénk bemutatkozni.

Ismerkedj meg az iránymakarska.hu csapatával és vesd bele magad a nyári kalandokba Makarskán!

Bővebben
294
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
9 kihagyhatatlan strand Makarska környékén 2023-ban
9 kihagyhatatlan strand Makarska környékén 2023-ban

Makarska Horvátország egyik legszebb úticélja, ahol gyönyörű strandokat fedezhetünk fel. Ez a rejtett kincsesláda a Biokovo hegység lábánál helyezkedik el, így a hegyek, a kristálytiszta Adria és a mesés tengerparti fürdőzőhelyek tökéletes környezetet nyújtanak egy felejthetetlen nyaraláshoz.

Nézzük, milyen strandokat érdemes meglátogatnunk Makarskában 2023-ban!

2023.08.23.
Ősz Makarskában – aktív kikapcsolódás Horvátországban
Ősz Makarskában – aktív kikapcsolódás Horvátországban

Ha szeretnéd az őszi szünetet aktív pihenéssel eltölteni, és szívesen elszöknél a mindennapok gondjai elől, akkor Makarskában a helyed. Ez az üdülőváros nem csak nyáron csodálatos, de ősszel is rengeteg aktív pihenési lehetőséget kínál.

Olvasd el cikkünket és ismerd meg Makarskát őszi fényében!

2023.09.26.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.