Látványosságok Makarska városában és környékén

Látványosságok Makarska városában és környékén
0 1598

Makarska Horvátország egyik legnépszerűbb úticélja. Történelmi látványosságai, csodás strandjai és pezsgő, mediterrán hangulata garantálja a felhőtlen nyaralást az ide érkezőknek. Makarskában egy pillanatunk sem fog unatkozással eltelni.

Nézzük, hogy milyen látványosságokat fedezhetük fel Makarska városában és környékén!

 

Makarska képeslapra illő városkája a Bikovo-hegység lábánál helyezkedik el. Tökéletes célpont azoknak, akik aktívan szeretik eltölteni a nyaralásukat. Rengeteg kirándulásra indulhatunk innen, illetve különböző túraútvonalak, kalandtúrák is elérhetőek. Nézzük, milyen látványosságokat érdemes felfedezni, ha Makarskában nyaralunk.

 

Óváros és tengerparti sétány Makarska városában

Makarska tengerparti sétánya kiemelkedően gyönyörű, álomszépen kialakított terület. A nyüzsgő part teli van kávézókkal és éttermekkel, ahonnan nem csak a naplementét szemlélhetjük meg, de a különböző hajókat is megcsodálhatjuk, amik a kikötőben táboroznak. Nem véletlen ez az egyik legszebb látványosság Horvátországban, hiszen Makarska az egyik legrégebb óta lakott város. A föníciaiak, a rómaiak és a bizánciak korában is fontos kikötővárosnak számított, így évezredes múltra tekint vissza ez a hely. Amennyiben úgy döntünk, hogy bejárjuk a sétányt, mindenképp látogassunk el a sétány végén található piacra is. Nem csak a világ össze szuvenírjét találhatjuk meg itt, de hangulatos étkezdéket és bárokat is felfedezhetünk a helyszínen. Innen csupán pár percnyi sétára helyezkedik el Makarska óvárosa. A macskaköves utcák, a régi épületek és a romantikus utcácskák központjában találhatjuk meg a Szent Márk templomot, melyet cuki kávézók és éttermek vesznek körül. Az óváros egy másik gyönyörű látnivalója a 15. századi Ferences Kolostor, ezt is érdemes meglátogatnunk, ha erre járunk. Ha Makarskát az esti órákban sétáljuk körbe, akkor is érdemes az óvárosban időznünk, hiszen számos rendezvénybe, koncertbe és zenés eseménybe futhatunk bele.

 

Lenyűgöző strandok Makarska környékén

Számos szuper tengerparti strandot fogunk találni Makarskában – ez az egyik indok, amiért rengetegen szeretnek ide visszajárni. Bár a strandok apró kavicsosak és nem homokosak, a kristálytiszta víz és a lenyűgöző látvány mindenkit meg fog győzni arról, hogy érdemes itt eltölteni pár napot. Látogassunk el a Makarska városi strandra, ha a nyüzsgést és az aktív kikapcsolódást kedveljük. Ha kipróbálnánk egy jet ski-t, esetleg egész nap a vízben ugrálnánk, vagy a vízi sportok szerelmesei vagyunk, akkor irány a Biloševac strand. Ha pedig csöndre, nyugalomra és békére vágyunk, akkor válasszuk a Nugal strandot, amely egy pici, eldugott öböl, ahol garantáltan rengeteg emlékezetes pillanatot tölthetünk el.

 

 

Izgalmas kirándulások Makarskából

Ha kellően kinézelődtük magunkat, és már eleget pihentünk és pancsoltunk a strandon, akkor érdemes benevezni egy Makarskából induló kirándulásra is. Számos kirándulás közül válogathatunk, így a nyugodt turisták és az adrenalin szerelmesei is megtalálhatják a tökéletes kikapcsolódási lehetőségeket.

 

Biokovo Nemzeti Park

A Biokovo Nemzeti Park közvetlenül Makarska mögött húzódik el, így kár lenne kihagyni az itt található Skywalk felfedezését. Ez a csodás kilátó 1228 méter magasan található meg, Makarskától mindössze 6 kilométerre. Egy álomszép látvány tárul minden ide látogató elé: láthatjuk az Adriát, a környező szigeteket, és a felhőmentes, napsütéses napokon egészen Olaszországig el lehet látni. A kilátó padlója teljes mértékben üvegből van, így nem mindennapi élményben lehet részünk, ha ide látogatunk.

Krka Nemzeti Park

Ha már nemzeti parkokról van szó, említésre érdemes a Krka Nemzeti Park, ahová szintén lehetőségünk van ellátogatni Makarskából indulva. A hatalmas park fő attrakciója az itt található vízeséshálózat, melynek ékessége a hatalmas Skradini vízesés. A Plitvicei-tavaktól eltérően itt édes kis falvakat és vízimalmokat is felfedzhetünk, melyeknek színes történelme minden látogatót elvarázsol.

Hvar és Brač szigete

Ha inkább hajóra szállnánk, és a környező szigetek szépségét fedeznénk fel, akkor érdemes ellátogatni Hvar és Brač szigetére, melyek Közép-Dalmácia legszebb úticéljai. Hvar szigetén felfedezhetjük a Mária mennybemenetele templomot amely a XIV. század közepén épült, és a Tor őrtorony is kihagyhatatlan látványosság. Brač szigete pedig Horvátország legnagyobb szigete, amelyen a leghíresebb horvát strandot, az Arany szarvat érdemes kipróbálni.

Az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek pedig számos adrenalindús kirándulás elérhető: ilyenek a zipline, a búvárkodás Tucepiben valamint a rafting a Cetina folyón.

 

Kirándulj Te is az iránymakarska.hu csapatával és fedezd fel Makarskából induló utazásainkat most:

https://iranymakarska.hu/kirandulasok/

 

 

Hasonló cikkek
A legjobb családi nyaralás Makarskában kisgyermekes családok számára A legjobb családi nyaralás Makarskában kisgyermekes családok számára

Családi nyaralást tervezel Horvátországban, de nem tudod, hogy hova menjetek? Irány Makarska, ahol kicsik és nagyok is remekül érezhetik magukat!

Olvass tovább és tudj meg mindent, ami egy tökéletes családi nyaralás tervezéséhez szükséges!

Bővebben
163
A legszebb szigetek Makarska környékén A legszebb szigetek Makarska környékén

Makarska Közép-Dalmácia egyik legkedveltebb üdülővárosa. A csodás strandok, az életteli mediterrán hangulat és a nyüzsgő éjszakai élet mellett a környező szigeteket is érdemes megtekinteni.

Most megmutatjuk a legszebb szigeteket Makarska környékén!

Bővebben
263
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
A legjobb túraútvonalak Makarska környékén
A legjobb túraútvonalak Makarska környékén

Kíváncsi vagy, hogy mi mindent lehet felfedezni Makarska környékén egész évben? Húzd fel a túrabakancsot és vágj bele egy különleges utazásba Makarska gyönyörű túraútvonalain.

Tarts velünk és olvasd el cikkünket!

2023.12.18.
A legszebb szigetek Makarska környékén
A legszebb szigetek Makarska környékén

Makarska Közép-Dalmácia egyik legkedveltebb üdülővárosa. A csodás strandok, az életteli mediterrán hangulat és a nyüzsgő éjszakai élet mellett a környező szigeteket is érdemes megtekinteni.

Most megmutatjuk a legszebb szigeteket Makarska környékén!

2023.09.21.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.