Irány Makarska 2024-ben - 5 ok, amiért itt kell nyaralnod

Irány Makarska 2024-ben - 5 ok, amiért itt kell nyaralnod
0 247

Nyaralást tervezel 2024-re, de még nem tudod, hogy hová szeretnél eljutni? Van egy tuti tippünk. Fedezd fel Makarskát és szerezz életre szóló emlékeket Horvátországban!

Olvasd el cikkünket és tudd meg, miért érdemes Makarskába utazni 2024-ben!

 

Ha egy különleges helyre szeretnél elutazni 2024 nyarán, akkor nincs jobb úticél a horvátországi Makarskánál, amely egy lélegzetelállító tengerparti gyöngyszem Dalmáciában. Az azúrkék Adriai-tenger és a lenyűgöző Biokovo-hegység között megbúvó Makarska számos kikapcsolódási lehetőséget kínál az ide érkezőknek.

Akár a tengerparton szeretnéd süttetni a hasad, akár új kalandokra kerekednél fel, 2024-ben végre megvalósíthatod álmaid nyaralását. Íme a 8 legfontosabb ok, amiért érdemes Makarskát meglátogatni.

 

1. Káprázatos strandok

Makarska a gyönyörűen tiszta és érintetlen strandjairól híres, így ha pancsolással töltenénk el az időnk nagy részét, akkor jó helyen járunk. Az apró kavicsos, jól kiépített partokat akár kisgyermekekkel is meglátogathatjuk. Szerencsére Makarska változatos strandjai minden igényt kielégítenek: Akár egy nyugodt helyet keresnénk a kikapcsolódáshoz, akár vízi sportokat próbálnánk ki, akár a barátokkal innánk meg egy pár sört a mediterrán naplementében, itt mindig találni fogunk egy tökéletes partszakaszt. Látogass el a város legnépszerűbb strandjára, a Gradska plažara, amely másfél kilométer hosszan nyúlik el a város öblében. Ha pedig a világ egyik legszebb strandját szeretnéd felfedezni, akkor sem kell messzire menned: rád vár a Punta Rata strand, mely képeslapra illő látványt nyújt minden ide érkezőnek.

 

2. Lenyűgöző város

Merülj el Makarska óvárosának gazdag történelmében és varázsában – irány a nyüzsgő kávézókkal, butikokkal és történelmi látnivalókkal szegélyezett macskaköves utcácskák. Makarska történelmi látnivalói a XVIII. századig vezethetők vissza, amikor a várost újjáépítették. Látogassunk el a város főterére és fedezzük fel a Szent Márk székesegyházat, majd tekintsük meg Andrija Kačić Miošić ferences szerzetes bronzszobrát is. Ha az igazi mediterrán életérzést szeretnénk átélni, akkor vegyük az irányt a méltán híres tengerparti sétány felé, amely a város fő látványossága. Pálmafák, éttermek és bárok biztosítják a nyaralós életérzést, valamint Makarska kikötőjét is felfedezhetjük itt. Ne hagyjuk ki a Szent Péter félszigetet sem, ahol Szent Péter szobra őrzi a várost, valamint a szerelmesek sétányát is meglátogathatjuk párunkkal. Ránk vár még a Szent Péter templom és a világítótorony is, ráadásul Pazar kilátás nyílik a gyönyörű Biokovo-hegységre és a városra is.

 

3. Gyönyörű szigetek

Makarskából indulva számos meseszép szigetet is meglátogathatunk hajóval. Közép-Dalmácia leggyönyörűbb szigetei közé tartozik Hvar és Brac. Hvar szigetét már a kőkorszak óta lakják. Hatalmas pálmafák, színes növények, melegen sütő nap és olívafák biztosítják a mediterrán hangulatot. Egyik legszebb, képeslapra illő kisvárosa Jesla, ahol szinte megállt az idő. Köves utcák, trópusi növények, nyugalom és számos látnivaló található itt – mint például a Mária mennybemenetele templom, a Tor őrtorony és a városi park.

Innen már csak egy rövid útra található Brac szigete, amely az egyik legszebb és legnépszerűbb horvátországi strand otthona. Bol városában található a Zlatni Rat, vagyis az Arany szarv tengerpart, amely szép, sárga, apró kavicsos plázzsal büszkélkedik és a víz is gyönyörű türkiz színekben pompázik. Különlegessége, hogy a szarv formájú part akár óránként is változtatja formáját az elemeknek köszönhetően.

Ha szeretnél ellátogatni egyetlen nap alatt Hvar és Brac szigetére is egy szuper hajós kirándulás keretében, akkor válaszd az iránymakarska.hu hajós kirándulását:

https://iranymakarska.hu/kirandulas/ket-szigetes-hajoskirandulas-hvar-es-brac-szigetere-makarskabol/3/

 

4. Színes éjszakai élet

Ahogy a nap lenyugszik, Makarska a szórakozás nyüzsgő központjává változik. Akár a tengerparti koktélokat, akár az élőzenét, akár az egész éjen át tartó táncot részesíted előnyben, Makarskában az éjszakai élet legjavát élvezheted. Számos diszkó és szórakozóhely található itt. A bulizóknak kötelező célpont a Listun utca, amely az éjszakai élet alfája és omegája – számos szórakozóhely, bár és kocsma található egymás mellett, így egy percig sem fogunk unatkozni.

 

5. Hív a természet

Makarska a Biokovo-hegység lábánál fekszik, így nem kérdés, hogy gyönyörű természeti látványosságokat fedezhetünk fel a közelben. Különösképp jól jöhet ez azoknak, akik az aktív kikapcsolódás szerelmesei, és az egész napos tengerparti napozás helyett inkább túrabakancsot húznának. Rengeteg túraútvonal áll rendelkezésre kezdőknek is haladóknak is. Fedezzük fel a Biokovo Botanikus Kertet, ha pedig egy lélegzetelállító panorámát szeretnénk megcsodálni, akkor irány a Biokovo Skywalk.

Juss el Horvátország egyik legkülönlegesebb kilátójába az iránymakarska.hu kirándulásával:

https://iranymakarska.hu/kirandulas/biokovo-skywalk---uvegalju-kilato/6/

 

Lenyűgöző tájak, gazdag kultúra és felejthetetlen élmények. Téged is vár Makarska 2024-ben! Tervezz most és kirándulj velünk jövő nyáron.

Hasonló cikkek
Makarska rejtett kincsei – helyek, ahová el kell jutnod Makarska rejtett kincsei – helyek, ahová el kell jutnod

Makarska gyönyörű tengerparti városa népszerű célpont a nyaralók körében. Álomszép strandok, izgalmas látnivalók és színes éjszakai élet várja az ide érkezőket. Azonban Makarskában számos titkos rejtekhely várja, hogy felfedezzük.

Ismerd meg Makarska legszebb titkos helyeit az iránymakarska.hu cikkéből!

Bővebben
374
A legjobb kávézók és bárok Makarskában A legjobb kávézók és bárok Makarskában

Makarskában nyaralsz idén nyáron, és a legjobb helyeket keresed? Most összeszedtük a kedvenc kávézóink és bárjaink listáját, ahol garantáltan szuper italokat fogyaszthatsz gyönyörű helyeken.

Olvasd el te is az iránymakarska.hu útmutatóját a makarskai nyaralásod előtt és tervezz velünk!

Bővebben
225
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
A legszebb szigetek Makarska környékén
A legszebb szigetek Makarska környékén

Makarska Közép-Dalmácia egyik legkedveltebb üdülővárosa. A csodás strandok, az életteli mediterrán hangulat és a nyüzsgő éjszakai élet mellett a környező szigeteket is érdemes megtekinteni.

Most megmutatjuk a legszebb szigeteket Makarska környékén!

2023.09.21.
Ősz Makarskában – aktív kikapcsolódás Horvátországban
Ősz Makarskában – aktív kikapcsolódás Horvátországban

Ha szeretnéd az őszi szünetet aktív pihenéssel eltölteni, és szívesen elszöknél a mindennapok gondjai elől, akkor Makarskában a helyed. Ez az üdülőváros nem csak nyáron csodálatos, de ősszel is rengeteg aktív pihenési lehetőséget kínál.

Olvasd el cikkünket és ismerd meg Makarskát őszi fényében!

2023.09.26.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.