Hasznos információk a makarskai nyaraláshoz

Hasznos információk a makarskai nyaraláshoz
0 458

Amennyiben Makarska az idei úticél idén nyáron, és most járunk itt életünkben először, akkor érdemes felkészülni pár hasznos információval, mielőtt belevágnánk a nyaralásba. Szerencsére az iránymakarska.hu oldala helyetted is felkészült, így nincs más dolgod, mint elolvasni cikkünket.

Tudj meg minden fontos dolgot Makarskáról és élvezd a gondtalan horvátországi nyaralásodat idén!

 

Makarska Dalmácia egyik leggyönyörűbb kisvárosa, így nem véletlen felkapott a Horvátországban nyaraló turisták körében. Hangulatos belváros, pezsgő éjszakai élet, kristálytiszta vízű városi strandok, és csodaszép természeti környezet vár minden ide érkezőt. Szerencsére itt mindenki megtalálja a számára tökéletes aktivitást. Ha egy pihenős, lazítós nyaralásra vágyunk, nincs más dolgunk, mint kifeküdni a tengerparta. Ha családdal, kisgyermekekkel érkezünk, akkor rengeteg programból válogathatunk, amit a lurkók is élvezni fognak. Amennyiben az aktív pihenés szerelmesei vagyunk, ránk vár a Biokovo-hegy számos mesés túraútvonalával, és ha egy ereszd el a hajam stílusú bulizós vakációra vágyunk, akkor a belváros esti körforgása garantáltan rabul fog ejteni mindenkit.

 

Hogyan lehet eljutni Makarskába?

Budapesttől Makarska 800 km-re helyezkedik el. Ezt a távot kényelmesen olyan 7-8 óra alatt tudjuk megtenni. Budapestről vegyük az irányt az M7-es autópályán keresztül Letenye felé, majd a határt átlépve az A4-es autópálya vonalát követve autózzunk el Zágrábig. Innen térjünk át az A1-es autópályára, és ne is álljunk meg a makarskai lehajtóig.

Ha nem szeretnénk vagy esetleg nem tudunk autóval közlekedni, a FlixBus mindig egy jó megoldás. A budapesti Népligetből vagy Kelenföldről is indulhatunk, és a közvetlen járatokkal akár 10 óra alatt ki is érhetünk. Az átszállásos opcióknál Zágrábban kell buszt váltanunk, ilyen esetekben pedig akár 15 óra is lehet a menetidő. A buszjegyek már 15.000 forinttól elérhetőek, főszezonban azonban az ár változhat.

 

Éghajlat, ipar, pénz és a helyiek

Makarska egy hangulatos, mediterrán hangulatú, napfényes kisváros, ahol igazi strandolós idő fogad bennünket egész nyáron. Szerencsére alacsony az esős napok száma, és a túl forró időjárás sem jellező ezen a területen. A nyári hónapokban 19 és 30 fok között alakul a hőmérséklet, júniustól kezdve pedig már a tengerben is gond nélkül fürödhetünk.

Makarska legfőbb iparága nem meglepő módon a turizmus, amely a két világháború között lendült fel igazán a területen. A Makarska riviéra egy ökológiailag jól megőrzött terület – azaz rengeteg érintetlen területtel, boldogan virágzó természettel, gazdag kultúrával és rég fennálló hagyományokkal találkozhatunk, amikor ide érkezünk. Ha egy olyan helyen szeretnénk nyaralni, ahol vendégszeretőek és kedvesek a helyiek, miközben a dalmát kultúrát is közelről megismerhetjük, akkor valóban Makarska lesz a tökéletes választás. A helyiek nyugodtak, a napok a mediterrán életérzés hatása alatt telnek, és senki nem siet sehova. Így érdemes nekünk is lelassítanunk, és felvenni a helyiek lazaságát a nyaralásunk alatt.

Ha az árakat nézzük, akkor azok általában kunában vannak feltüntetve, elvétve találhatunk eurót is elfogadó helyeket. Érdemes kunát váltani, vagy online bankszámlán tartani magunknál. Jelenleg 1 kuna nagyjából 50 forintnak felel meg, azonban mindig tájékozódjunk az aktuális árfolyamokról, mielőtt kiutaznánk. Szerencsére Makarska nem egy drága úticél más nagyobb dalmát városokkal szemben, így nem kell az ételek vagy az italok áraitól tartanunk. Ha a reggeli kávénkat egy kávézóban szeretnénk fogyasztani az mindössze 400 forintba kerül, egy ebédet pedig már 4-5000 forintért is ehetünk akár a tengerparti éttermekben is.

 

Mit érdemes megnézni Makarskában?

Bár egész Dalmácia építészeti és kulturális csodákkal van tele, Makarska kiesik a sorból. Ez az igazi önfeledt üdülőváros, ahová kikapcsolódni érkezik az ember. Azonban ha itt járunk, érdemes megnézni a Szent Márk székesegyházat és a Halászok szobrát. Látogassunk el a Szent Péter félszigetre, ha pedig bátrabbak vagyunk, akkor a Biokovo-hegységben számos túraútvonalat is kipróbálhatunk.

Persze Makarska legjobb része a városi tengerparti sétány. Fürdőzzünk meg a helyi strandokon, próbáljuk ki a helyi specialitásokat, együnk és igyunk finomakat, és bulizzuk át az éjszakát, ha úgy tartja kedvünk.

Hasonló cikkek
Éjszakai élet Makarskában Éjszakai élet Makarskában

Makarska Horvátország egyik legnépszerűbb üdülővárosa. Gyönyörű strandok, képeslapra illő tengerparti sétálóterület és nyüzsgő éjszakai élet jellemzi. Aki ide érkezik, annak garantált lesz a kikapcsolódás és a feltöltődés.

Most bemutatjuk Makarska éjszakai életét, és hogy hol érdemes egy jót szórakozni. Tarts velünk Te is!

Bővebben
504
9 kihagyhatatlan strand Makarska környékén 2023-ban 9 kihagyhatatlan strand Makarska környékén 2023-ban

Makarska Horvátország egyik legszebb úticélja, ahol gyönyörű strandokat fedezhetünk fel. Ez a rejtett kincsesláda a Biokovo hegység lábánál helyezkedik el, így a hegyek, a kristálytiszta Adria és a mesés tengerparti fürdőzőhelyek tökéletes környezetet nyújtanak egy felejthetetlen nyaraláshoz.

Nézzük, milyen strandokat érdemes meglátogatnunk Makarskában 2023-ban!

Bővebben
3158
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Étterem a nyaraláson? Makarska legjobb éttermei
Étterem a nyaraláson? Makarska legjobb éttermei

Ha Makarska városában nyaralunk, mindenképp érdemes kipróbálnunk a helyi éttermeket. Azonban nem mindegy, hogy egy életre szóló gasztronómiai élménnyel, vagy rossz szájízzel távozunk.

Az iránymakarska.hu most összeválogatta Makarska legjobb éttermeit, ahol garantáltan jót tudunk enni. Kattints és nézd meg listánkat!

 

2023.05.23.
Az első hajókirándulás Makarskában – így érdemes felkészülni
Az első hajókirándulás Makarskában – így érdemes felkészülni

A hajós kirándulás az egyik legemlékezetesebb és legszebb módja annak, hogy kiélvezzük a friss levegőt és a tenger által nyújtott kalandokat makarskai nyaralásunk során. Nem csak gyönyörű helyeket fedezhetünk fel, de egy napos hajós utazás alatt rengeteg szigetet és természeti látványosságot is megcsodálhatunk.

Készülj fel első hajós kirándulásodra az iránymakarska.hu tippjeivel!

2023.05.05.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.