A legszebb szigetek Makarska környékén

A legszebb szigetek Makarska környékén
0 263

Makarska Közép-Dalmácia egyik legkedveltebb üdülővárosa. A csodás strandok, az életteli mediterrán hangulat és a nyüzsgő éjszakai élet mellett a környező szigeteket is érdemes megtekinteni.

Most megmutatjuk a legszebb szigeteket Makarska környékén!

 

A dalmát térség gyönyörű szigetei minden ide érkezőnek izgalmas programot biztosítanak. Nincs ez másképp Makarska környékén sem. Akár hajóval, akár komppal, akár privát motorcsónakkal indulnánk útnak, gyönyörű helyeket fedezhetünk fel az Adrián. Aranyos városkák, rengeteg természeti szépség és számos történelmi épület várja, hogy megtekintsük.

 

Brac

A Makarskához legközelebb eső sziget Brac szigete, mely mindössze egy órahossza alatt megközelíthető komppal. Brac a legnagyobb sziget Dalmáciában, és itt található az Adria legmagasabb pontja is, a Vidova Gora, mely 778 méter magas. Mérete ellenére nem túl felkapott a Horvátországban nyaralók körében, így ha ide látogatunk, akkor valóban megtapasztalhatjuk a hamisítatlan horvát szigetéletet.

Brac szigetén képeslapra illő városkák, kristálytiszta vizű strandok és rengeteg látnivaló található, így ha ide utazunk, bőven el tudjuk ütni az időt.

Ha csak egy dolgot akarunk megtekinteni, az mindenképp az aranypart legyen. Brac legismertebb látványossága az „aranyszarv” strand, eredeti nevén Zlatni Rat. Ez a sziget déli csücskében, Bol városában található. Ez a szépséges strand finom, arany színű kavicsos, vize pedig rendkívül tiszta. Érdekessége, hogy a szarv alakú part óráról órára változtathatja alakját. Itt jártunkkor fürdőzés mellett számos vízi sportot is kipróbálhatunk, valamint rengeteg bár és étterem közül válogathatunk.

Brac szigetén olajültetvényekkel is találkozhatunk. Az olíva termesztést már a 17. század óta űzik a helyeik Az itt termesztett olíva bogyó egy igazán ritka fajta, melyet buhavica-nak hívnak.

Brac szigetén rengeteg fehér épületet fogunk látni, ami nem véletlen. Az itt található nagy mennyiségű dolomitból és mészkőből készülnek az épületek, és még a Split-ben található Diocletianus palota falain is megcsodálhatjuk a brac-i köveket. Bizonyos legendák szerint az Amerikai Egyesült Államok fővárosába, Washingtonba is eljutott a brac-i mészkő, és a Fehér Ház épülete is tartalmazza. Ha a legenda nem is igaz, egy dolog azonban biztosan: Brac szigetén található az egy főre jutó legtöbb műemlék az egész világon. Ne féljünk hát felfedezni a helyi nevezetességeket, mint például a Bol városában található Domonkos-rendi kolostort, melyet a 15. században építettek.

Hvar

Hvar szigete magasan viszi a pálmát a dalmát szigetek körében. Már az ókorban is központi szerepet töltött be elhelyezkedése miatt, gazdag történelmének köszönhetően pedig rengeteg gyönyörű műemlék maradt fenn a szigeten. Nem véletlen népszerű a Horvátországban nyaralók körében, sőt – még világsztárok is szívesen nyaralnak itt.

Izgalmas városok, gyönyörű strandok és pezsgő turista élet jellemzi Hvart. Akár csak egy kirándulás erejéig ruccannánk ki, akár egy egész nyaralást töltenénk el itt, mindenképp megtalálhatjuk kedvenc programjainkat.

Hvar városa számos izgalmas programot tartogat. Ilyenek a történelmi emlékművek és épületek is. Ha itt járunk, mindenképp látogassuk meg a Spanjola erődöt, vagy más néven Fortica-t. Ez a mágikus épület a 13. században épült egy 6. századi bizánci citadella alapjaira. A város fölötti elhelyezkedésének köszönhetően csodás kilátásunk fog nyílni a Pakleni szigetekre, valamint Hvar városára is. Emellett nyüzsgő tereket, életteli utcákat és színes éjszakai életet is felfedezhetünk itt.

Ha Hvar városának nyári pezsgése helyett egy nyugodt, békés helyet szeretnénk meglátogatni, ahol szinte még az idő is megállt, akkor vegyük Stari Grad felé az irányt. Rusztikus, mediterrán hangulat, történelmi épületek és olcsó árak várnak itt.

Hvar a borairól is ismert – itt kóstolhatjuk meg Európa legjobb vörösborait. A titok a napos órákban rejlik: az itt található szőlőültetvények több, mint 2718 órányi meleg napsütést élvezhetnek.

 

Ha mindkét szigetet meglátogatnád, akkor van egy szuper hírünk: az Irány Makarska csapatával mindkét helyre eljuthatsz egyetlen nap alatt. A hajós kirándulás minden nap 08:30-kor indul Makarska városából. Hvar szigetén Jelsa városát fedezzük fel, Bol szigetén pedig a híres aranyszarv partot tekinthetjük meg.

Foglald le itt a helyedet:

https://iranymakarska.hu/kirandulas/ket-szigetes-hajoskirandulas-hvar-es-brac-szigetere-makarskabol/3/

 

Hasonló cikkek
Nyaralj Makarska városában - A legjobb kirándulások 2024-ben Nyaralj Makarska városában - A legjobb kirándulások 2024-ben

Ha Horvátországban szeretnél nyaralni idén nyáron, célozd meg Makarskát, ahol szuper kirándulások várnak. Most összeszedtük, milyen szervezett kiruccanásokra érdemes benevezni, amelyek ár-érték arányban is kíválóak.

Olvasd el cikkünket és válaszd ki az év legszuperebb kirándulását velünk!

Bővebben
123
Az első hajókirándulás Makarskában – így érdemes felkészülni Az első hajókirándulás Makarskában – így érdemes felkészülni

A hajós kirándulás az egyik legemlékezetesebb és legszebb módja annak, hogy kiélvezzük a friss levegőt és a tenger által nyújtott kalandokat makarskai nyaralásunk során. Nem csak gyönyörű helyeket fedezhetünk fel, de egy napos hajós utazás alatt rengeteg szigetet és természeti látványosságot is megcsodálhatunk.

Készülj fel első hajós kirándulásodra az iránymakarska.hu tippjeivel!

Bővebben
272
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Étterem a nyaraláson? Makarska legjobb éttermei
Étterem a nyaraláson? Makarska legjobb éttermei

Ha Makarska városában nyaralunk, mindenképp érdemes kipróbálnunk a helyi éttermeket. Azonban nem mindegy, hogy egy életre szóló gasztronómiai élménnyel, vagy rossz szájízzel távozunk.

Az iránymakarska.hu most összeválogatta Makarska legjobb éttermeit, ahol garantáltan jót tudunk enni. Kattints és nézd meg listánkat!

 

2023.05.23.
Hasznos információk a makarskai nyaraláshoz
Hasznos információk a makarskai nyaraláshoz

Amennyiben Makarska az idei úticél idén nyáron, és most járunk itt életünkben először, akkor érdemes felkészülni pár hasznos információval, mielőtt belevágnánk a nyaralásba. Szerencsére az iránymakarska.hu oldala helyetted is felkészült, így nincs más dolgod, mint elolvasni cikkünket.

Tudj meg minden fontos dolgot Makarskáról és élvezd a gondtalan horvátországi nyaralásodat idén!

2023.08.23.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.