A legjobb túraútvonalak Makarska környékén

A legjobb túraútvonalak Makarska környékén
0 261

Kíváncsi vagy, hogy mi mindent lehet felfedezni Makarska környékén egész évben? Húzd fel a túrabakancsot és vágj bele egy különleges utazásba Makarska gyönyörű túraútvonalain.

Tarts velünk és olvasd el cikkünket!

Makarska egy Dalmácia szívében található tengerparti gyöngyszem, ahová rengeteg nyaralni vágyó turista látogat el a nyári időszakban. A káprázatos strandokról és a nyüzsgő nyári napokról ismert városka ősszel teljesen átalakul. Az idő kellemesen hűvösre vált, a természet meseszép őszi színekbe borul, az ide érkező tömegek pedig megfogyatkoznak. Ez a tökéletes időszak ahhoz, hogy felfedezzük a Makarska környékén található túraútvonalakat. Amennyiben a természet szerelmesei vagyunk, és egy aktív kikapcsolódással töltött őszi szünetre vágyunk, akkor érdemes Makarskába ellátogatnunk.

Nézzük, hogy hová érdemes kirándulni a környéken.

 

1. Biokovo – A természet remekműve

Makarska mögött magasodik a csodálatos Biokovo-hegység, amely minden túrázónak hamar a kedvenc úticéljává válik. Ahogy az ősz vörös és arany árnyalatokban díszíti a tájat, a biokovói túrázás teljesen új dimenziót kap. Meseszép kilátás, könnyebb és nehezebb útvonalak és megannyi felejthetetlen élmény vár minket itt. Ha egy igazán különleges helyet akarunk meglátogatni, akkor hódítsuk meg a Biokovo Skywalk-ot. Az üvegből készült teraszról lenyűgöző panorámás kilátás nyílik a Biokovo Természetvédelmi Parkra, sz Adriára és a környező szigetekre.

Ha szeretnél kényelmesen eljutni Horvátország egyik legszebb kilátójába, akkor kirándulj az iránymakarska.hu csapatával. Nézd meg itt kalandtúránkat:

https://iranymakarska.hu/kirandulas/biokovo-skywalk---uvegalju-kilato/6/

2. Vošac – haladóknak kötelező túraútvonal

Makar települése közvetlen Makarska felett található, és innen indul a Vošac-hoz vezető ösvény. Ez az egyik legrégebbi, legszebb túraútvonal a Biokovo-hegységen, annak pedig a déli oldalán található. Az ösvény kezdetben széles szerpentineken kanyarog, azonban minél magasabbra érünk, annál keskenyebb lesz. A Vošac tetején található a Toni Roso hegyi kunyhó, ahonnan csodálatos kilátás nyílik minden irányba.

3. Osejeva Erdő Park – a családbarát kirándulás

Ez a könnyed, másfél óra alatt teljesíthető túraútvonal mindössze 6 kilométer hosszú, és tökéletes lehet kezdőknek vagy családosoknak. Ez a terület rendkívül népszerű a túrázók körében, de madarászni és futni is láthatunk itt embereket. Ha kutyával szeretnénk kirándulni, akkor itt megtehetjük, bizonyos szakaszokon pedig a pórázt sem kötelező használni. Makarskából indulva egyenesen az Osejeva-félszigetre juthatunk el, amely Makarskától Tucepi bejáratáig húzódik. Az ösvény az Osejeva-félszigeten végighalad, amely a legnagyobb városi parknak ad otthont Dalmáciában. Különböző állat- és növényfajokat figyelhetünk itt meg, valamint gyönyörű fenyőerdőkön haladhatunk keresztül.

4. Krvavica öböl

Krvavica Makarskától 6 kilométerre helyezkedik el, a Biokovo-hegység lábánál. A túraútvonal Makarskából indul, ahol a mindig nyüzsgő sétányról elindulva juthatunk el az öbölbe. A Krvavica-öbölbe vezető ösvény illatos fenyvesek között kanyarog, és panorámás kilátást nyújt a csillogó Adriai-tengerre. sszel az erdő életre kel az ősz élénk színeivel, feltűnő kontrasztot teremtve a mélykék tengerrel szemben. A túraútvonal jól ki van jelölve, így különböző szintű túrázók is bátran elindulhatnak. A körülbelül kétórás kényelmes túra után az ösvény végül felfedi a Krvavica-öböl érintetlen szépségét. Ez a félreeső tengerparti terület kristálytiszta vizeiről és kavicsos strandjairól híres. Az öblöt hullámzó dombok keretezik, melyeket hagyományos dalmát kőházak tarkítanak.

5. Krka Nemzeti Park

Ha egy egész napra szóló családbarát programot keresünk, akkor a Krka Nemzeti Park lesz a tökéletes választás. Az utazás Makarskából indul, ahonnan festői kilátás nyílik a dalmát tájra, amely ősszel különösen gyönyörű. A Krka Nemzeti Park festői vízeséseiről híres, amelyek közül kiemelkedik a Skradinski. A park változatos növény- és állatvilágban gazdag, így a természet szerelmeseinek tökéletes úticél lesz. Ez az egynapos kirándulás egy felejthetetlen elmerülés Dalmácia természeti és kulturális csodáiban, amelyek különösen elbűvölőek ősszel.

Ha szeretnél könnyen és kényelmesen eljutni a Krka Nemzeti Parkba, akkor foglalj te is az iránymakarska.hu csapatával szervezett kirándulást:

https://iranymakarska.hu/kirandulas/krka-vizesesek-kirandulas-makarskabol/2/

Makarska és környéke ősszel varázslatos világot tár fel a túrázók számára. A színekben pompázó tájak és izgalmas túraútvonalak emlékezetes kalandokat ígérnek. Akár Biokovo magaslatait hódítjuk meg, akár egy családbarát parkba látogatnánk el, garantáltan csodás élményeket fogunk szerezni a szabadban. Pattanjatok autóba, csomagoljátok be a túrabakancsot és hódítsátok meg  Makarska környékét az őszi szünetben!

Hasonló cikkek
Látványosságok Makarska városában és környékén Látványosságok Makarska városában és környékén

Makarska Horvátország egyik legnépszerűbb úticélja. Történelmi látványosságai, csodás strandjai és pezsgő, mediterrán hangulata garantálja a felhőtlen nyaralást az ide érkezőknek. Makarskában egy pillanatunk sem fog unatkozással eltelni.

Nézzük, hogy milyen látványosságokat fedezhetük fel Makarska városában és környékén!

 

Bővebben
1598
A legjobb kávézók és bárok Makarskában A legjobb kávézók és bárok Makarskában

Makarskában nyaralsz idén nyáron, és a legjobb helyeket keresed? Most összeszedtük a kedvenc kávézóink és bárjaink listáját, ahol garantáltan szuper italokat fogyaszthatsz gyönyörű helyeken.

Olvasd el te is az iránymakarska.hu útmutatóját a makarskai nyaralásod előtt és tervezz velünk!

Bővebben
225
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Nyaralás Makarskában – 12 kihagyhatatlan program
Nyaralás Makarskában – 12 kihagyhatatlan program

Makarskába tervezitek az idei nyaralást? Összeszedtük a legjobb helyi programokat, hogy nektek is felejthetetlen vakációtok legyen Horvátországban.

Kattints és ismerd meg a legjobb helyi programokat te is!

2024.06.11.
A legjobb kávézók és bárok Makarskában
A legjobb kávézók és bárok Makarskában

Makarskában nyaralsz idén nyáron, és a legjobb helyeket keresed? Most összeszedtük a kedvenc kávézóink és bárjaink listáját, ahol garantáltan szuper italokat fogyaszthatsz gyönyörű helyeken.

Olvasd el te is az iránymakarska.hu útmutatóját a makarskai nyaralásod előtt és tervezz velünk!

2024.05.13.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.