9 kihagyhatatlan strand Makarska környékén 2023-ban

9 kihagyhatatlan strand Makarska környékén 2023-ban
0 3158

Makarska Horvátország egyik legszebb úticélja, ahol gyönyörű strandokat fedezhetünk fel. Ez a rejtett kincsesláda a Biokovo hegység lábánál helyezkedik el, így a hegyek, a kristálytiszta Adria és a mesés tengerparti fürdőzőhelyek tökéletes környezetet nyújtanak egy felejthetetlen nyaraláshoz.

Nézzük, milyen strandokat érdemes meglátogatnunk Makarskában 2023-ban!

 

Makarska Strand

Makarska városi strandja közel 1,5 kilométer hosszú, és a környék legszebb fürdőhelyét biztosítja. Az óvárostól mindössze 10 perc sétával eljuthatunk ide, így érdemes legalább egyszer felfedezni a partot. A finomkavicsos part lassan mélyül, így gyermekekkel is biztonságosan fürdőzhetünk itt, a tengerparton található fenyőfák pedig szuper árnyékot biztosítanak, ha egy kicsit elbújnánk a napsugarak elől. Rengeteg bár, étterem és kávézó található itt, valamint számos vízi sportot is kipróbálhatunk.

 

Cvitačka Strand

A Cvitačka strand Makarska városközpontjától 2 kilométerre található, fehérkavicsos, paradicsomi tengerpart. A kristálytiszta, türkiz víz tökéletes helyszínt biztosít a snorkelezéshez és a fürdőzéshez. A strandot körülvevő fenyőerdőnek köszönhetően árnyékot is találunk a parton, így gyermekekkel is bátran érkezhetünk. Éttermeket, bárokat és kávézókat is találunk itt, valamint SUP deszkát, búváreszközöket és jet-skit is bérelhetünk, ha aktívan szeretnénk tölteni a pihenést. Főszezonban érdemes időben érkezni, hiszen ez egy felkapott strand Makarska környékén.

 

Brela Strand

Brela városa az Adria partján helyezkedik el, Makarska és Split között. A Forbes magazin a világ legszebb strandjai közül a 6. helyre sorolta a Brela strandot, nem véletlen. Ez egy természetes fürdőzőhely, ahová már a kilátásért érdemes ellátogatni: az azúr tenger mögött a Biokovo-hegység húzódik meg, igazi festménybe illő látványt nyújtva. Maga a Brela egy 6 kilométeren keresztül elhúzódó partszakasz, ahol számos kiépítettebb részt találhatunk, így ne féljünk felfedezni a környéket. Ilyen a Punta Rata is, ahol Brela szimbólumát, a gyönyörű szikladarabot is megcsodálhatjuk.

 

Ikovac Strand

Baska Vodában helyezkedik el a meseszép Ikovac strand. Ez a 250 méter hosszú, kavicsos partszakasz tökéletes helyszínt nyújt egy egész napos kikapcsolódáshoz. Árnyékos fenyőfák, kristálytiszta víz és meseszép kilátás nyílik innen. Az egész napos evéssel és ivással kapcsolatban sem kell aggódnunk, hiszen egy beach bar is található itt, ahol szuper italokat és finom falatokat is vásárolhatunk.

 

Zlatni Rat Strand

Horvátország egyik legfelkapottabb strandja Zlatni Rat, mely Bol kikötőjéhez közel helyezkedik el, Makarskától mindössze fél órára. A strand természetes szépségét a háromszög alakú part adja, melynek csúcsa vagy kelet, vagy nyugat felé nyúlik az éppen aktuális hullámok függvényében. Ezt a háborítatlan fürdőzőhelyet szintén egy gyönyörű fenyőerdő szegélyezni, ahol egy római kori villa maradványait is felfedezhetjük. Annak ellenére, hogy a természet érintetlen szépségével találkozhatunk itt, érdemes felkészülni a tumultusra, így nem árt korán érkezni.

 

Divna Strand

A Divna Beach Horvátország második leghosszabb partja, amely a Pelješac-félsziget végén található. Ez azt jelenti, hogy egy igazi eldugott, természetes fürdőhelyet fogunk itt találni, ahol a környezet teljesen érintetlen maradt. Mivel egyetlen étterem vagy kávézó sincs a környéken, így érdemes élelemmel és ivóvízzel készülni az egész napos pancsoláshoz. Itt maradéktalanul kiélvezhetjük a természetet: zöldellő sziklák, türkiz tenger és hófehér tengerpart vár ránk, számos aprócska szigettel szegélyezve, amelyekhez könnyedén elúszhatunk a partról.

 

Murvica Strand

A Murvica strand Makarskától körülbelül 1 órára helyezkedik el, de megéri az utazás minden egyes percét. Ez a Brac szigetén található fürdőhely fehér homokos tengerparttal büszkélkedik, valamint remek kilátás nyílik innen Hvar szigetére is. Arra érdemes felkészülni, hogy a Murvica Beach nem a legnépszerűbb strandok közé tartozik, így egy parkolón és egy aprócska büfén kívül nem fogunk túl sok mindent találni itt. Ezért cserébe elkerülhetjük a tömegeket is, és kiélvezhetjük a privát nyaralás minden egyes percét.

 

Bačvice Strand

A Bačvice strand Dalmácia egyik legpopulárisabb strandja, így itt rengeteg nyüzsgésbe fogunk belefutni. Földi és vízi sportok, kávézók, bárok, pizzériák és koktélozó helyek, sportolók, turisták, helyiek – itt tényleg mindig történik valami, és soha nem áll meg az élet. Ha egy igazán emlékezetes strandolós nyaralást szeretnénk átélni, akkor mindenképp a Bačvice partján a helyünk.

 

Nugal Strand

Ha a hagyományostól eltérő kalandokat szeretnénk átélni, akkor irány a Nugal Beach, amely Makarskától 2 kilométerre helyezkedik el. Ez a gyönyörű fürdőzőhely egy sziklákkal körülvett természetes partszakasz, ahol a Horvátországban megszokott kavicsos part helyett finom, fehér homokos tengerpart fogad bennünket. Esős időszakok után még egy vízesést is megcsodálhatunk a sziklák között, így minden adott egy igazi eldugott, paradicsomi fürdőzéshez – főleg, hogy ez Makarska legnépszerűbb nudista strandja. Épp ezért kisgyermekekkel semmiképp sem ajánljuk a látogatást, de a bátor felnőttek bármikor feldobhatják a nyaralást.

 

Hasonló cikkek
Irány Makarska 2024-ben - 5 ok, amiért itt kell nyaralnod Irány Makarska 2024-ben - 5 ok, amiért itt kell nyaralnod

Nyaralást tervezel 2024-re, de még nem tudod, hogy hová szeretnél eljutni? Van egy tuti tippünk. Fedezd fel Makarskát és szerezz életre szóló emlékeket Horvátországban!

Bővebben
247
A legszebb szigetek Makarska környékén A legszebb szigetek Makarska környékén

Makarska Közép-Dalmácia egyik legkedveltebb üdülővárosa. A csodás strandok, az életteli mediterrán hangulat és a nyüzsgő éjszakai élet mellett a környező szigeteket is érdemes megtekinteni.

Most megmutatjuk a legszebb szigeteket Makarska környékén!

Bővebben
263
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Nyaralj Makarska városában - A legjobb kirándulások 2024-ben
Nyaralj Makarska városában - A legjobb kirándulások 2024-ben

Ha Horvátországban szeretnél nyaralni idén nyáron, célozd meg Makarskát, ahol szuper kirándulások várnak. Most összeszedtük, milyen szervezett kiruccanásokra érdemes benevezni, amelyek ár-érték arányban is kíválóak.

Olvasd el cikkünket és válaszd ki az év legszuperebb kirándulását velünk!

2024.05.13.
A legszebb szigetek Makarska környékén
A legszebb szigetek Makarska környékén

Makarska Közép-Dalmácia egyik legkedveltebb üdülővárosa. A csodás strandok, az életteli mediterrán hangulat és a nyüzsgő éjszakai élet mellett a környező szigeteket is érdemes megtekinteni.

Most megmutatjuk a legszebb szigeteket Makarska környékén!

2023.09.21.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.